Over Mediavista

Onze missie

Onze missie bij Mediavista is simpel maar krachtig: we willen gebruikers bewust maken van de risico’s en gevaren van het digitale landschap. Met de exponentiële groei van technologie en de toenemende afhankelijkheid van internet in ons dagelijks leven, zijn cyberaanvallen helaas een alledaags verschijnsel geworden. 

Daarom is het van vitaal belang om iedereen, van individuele gebruikers – jong en oud – tot bedrijven, uit te rusten met de kennis en vaardigheden die nodig zijn om zichzelf te beschermen tegen deze bedreigingen.

Mediavista verzorgt keynotes, lezingen en workshops, doelgroepspecifiek en voor alle leeftijden.


Mediavista, opgericht in oktober 2022 door Mathieu Verschraege, zet zich in om de cybercriminaliteitscijfers te laten dalen door middel van preventie- en sensibiliseringsinitiatieven. Met een achtergrond als voormalig politieambtenaar, waarvan vier jaar als cybercrime- en zedenrechercheur bij de recherche en lokale computer crime unit, kwam Mathieu met heel veel slachtoffers én verdachten van cybercriminaliteit in contact.

Hij zag een hoge nood aan doelgroepgerichte preventie, maar door de toevloed aan cyberdossiers lag de nadruk op repressief en curatief optreden – niet op preventie.

Vanuit deze optiek zag Mediavista het levenslicht.